Καλώς ήρθατε στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, που αναπτύσσεται περιμετρικά της λίμνης Ν. Πλαστήρα, με έδρα το Μορφοβούνι. Βρίσκεται 23 km δυτικά της Καρδίτσας. Βόρεια συνορεύει με το Δήμο Μουζακίου, δυτικά με το Δήμο Αργιθέας, ενώ ανατολικά και νοτιοανατολικά με το Δήμο Καρδίτσας. Αυτός ο πανέμορφος τόπος, όπου η ανθρώπινη παρέμβαση δημιούργησε ένα τοπίο γεμάτο με νερά και δέντρα, είναι, όλες τις εποχές του χρόνου, ιδανικός προορισμός για ηρεμία και χαλάρωση αλλά και ατέλειωτες ποδηλατικές και ορειβατικές διαδρομές, δραστηριότητες στη λίμνη, ιππασία, σκι, διαδρομές 4x4 κ.λπ.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα μοναστήρια Πελεκητής, Πέτρας και Κορώνης, το μουσείο του Νικόλαου Πλαστήρα, το μουσείο οίνου, το ορειβατικό καταφύγιο με το μικρό χιονοδρομικό, τον βοτανικό κήπο, αλλά και πολλά σημεία με εκπληκτική θέα όπως το Παρατηρητήριο, το Μαλόκεδρο κ.α. Η πλούσια βλάστηση, η αφθονία της γης και η ανθρώπινη φιλοξενία θα γεμίσουν τις μέρες σας με εικόνες και εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα χαρακτηρίζεται ως ορεινός, καθώς το υψόμετρο κυμαίνεται από 200 m μέχρι 1400 m. Έχει έκταση 198.350 km² και πληθυσμό 7.392 κατοίκους.

Η καλλιέργεια αμπελιών και οπωροκηπευτικών,  όπως επίσης και η κτηνοτροφία, αποτελούσαν τις κύριες ασχολίες των κατοίκων. Η συνεχής, όμως, τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της λίμνης, με τη δημιουργία ξενοδοχείων, ξενώνων και τουριστικών εγκαταστάσεων εστίασης και αναψυχής σε όλες σχεδόν τις τοπικές κοινότητες, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης και έχουν καταστήσει το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας.

 

Επικοινωνία


Τηλ : 24413-52208

Web : www.plastiras-ota.gr/el 

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

GPS : 39.354459,21.745504

ΧΟΡΗΓΟΙ